LC Ylivieska/Huhmari tekee yhteistyötä alueen muiden yhdistysten ja yritysten kanssa etenkin paikallisen nuorison ja vanhusten hyväksi. Alla muutama toiminto, joissa olemme olleet mukana. Mikäli sinulla on avuntarve, niin ota rohkeasti yhteyttä Yhteydenotto-valikon kautta.


Aktiviteetit ja toteutunut toiminta 1.7.2022- 30.6.2023

Teema: Muuttuvan Ylivieskan palvelutarpeisiin vastaaminen ja kansainvälisyys

Toimintamme keskiössä olivat oman alueemme lapset, nuoret ja ikääntyvät sekä ukrainalaiset Ylivieskassa ja Ukrainassa. 

Partiotoimintaa tuettiin avustuksin, alueemme nuoria Hymy-patsain, stipendein ja ehkäisevän työn tuella. Sri Lankassa asuvaa kummilasta ja hänen perhettään avustettiin. 

Jatkettiin viime kaudella aloitettuja ikääntyvien läheisten ja ystävien luona vierailuja, joiden yhteydessä heitä autettiin päivittäisissä asioissa, lumitöissä ja nurmikonleikkuussa talkooperiaatteella. Aiempien vuosien tapaan jatkettiin sotainvalidien leskien puiden pienintää.

Ukraina ja ukrainalaiset olivat lähellä sydäntämme. Kotimainen tukemme kohdistui Ylivieskaan muuttaneeseen perheeseen ja kansainvälinen koululaisiin/päiväkotilapsiin Ukrainassa. Osallistuimme aggregaatin, kamiinan ja parafiinin hankintaan ja toimittamiseen Ukrainaan.

Keskeiset palveluaktiviteetit

Adventtikalenteriarpajaiset  

  • yhteistyökumppanina Partiolippukunta Viessojat sekä alueen paikalliset yritykset

Akustiikan naulakkopalvelu 2022-2023

  • yhteistyökumppanina LC Ylivieska/Savisilta , LC Ylivieska ja puolisot

Lasten Leijonahiihto järjestettiin toisen kerran yhteistyössä Ylivieskan Kuulan sekä LC Ylivieskan ja LC Ylivieska/Savisillan kanssa. Kaupunki hoiti ilmoitukset kouluille ja varhaiskasvatukseen. ET-listat ja CityMarket tukivat tapahtumaa. Sää suosi. Paikalla oli paljon lapsia sisaruksineen ja vanhempineen opettelemassa hiihtotekniikan saloja. Kaikki lapset saivat mitalin, makkarat ja mehut munkkien kera.

Leijonapuisto oli kauden suurin yhteinen aktiviteettimme LC Ylivieskan ja LC Ylivieska/Savisillan kanssa. Yhdessä osallistuimme puiston suunnitteluun. Pääosa taimista istutettiin syksyllä 2022. Keväällä 2023 osallistuimme penkereiden haraukseen, nurmikon kylvöön, katteen levitykseen, olemassa olevien puiden karsintaan, esittelytaulujen ja taimilajikylttien kokoamiseen ja esittelytaulujen pystyttämiseen. Työpalvelua kertyi yhteensä 400 tuntia. Klubistamme kahdeksan jäsentä ja kaksi puolisoa oli mukana puistotalkoissa.

Leijonapuistossa on kaikki alueellamme menestyvät kotimaiset lehti- ja havupuut ja pensaat, yhteensä 40 lajia, sekä perennoja neljä lajia.   Jokaista lajia on 3–5 kappaleen ryhminä. Puisto sijaitsee Ouluntien varressa paloasemaa vastapäätä noin kilometrin päässä Ylivieskan keskustasta Oulaisiin päin. Puiston pinta-ala on 3,27 ha. Puiston läpi on rakennettu jalankulkupyörätie. Puisto on tarkoitettu ala- ja yläkoulujen opetuspuistoksi ja virkistykseksi kaikille. Puisto toimii meluvallina alueen asukkaille. Puut ja pensaat toimivat pitkään hiilinieluina.

Leijonat ovat rahoittaneet puiston kaikki taimet, nurmikon siemenet, taimikatteet, puiston kolme esittelytaulua ja kaikki taimilajikyltit omalla ja Arne Ritari-säätiöltä saadulla 6 000 euron avustuksella. Kustannuksia kertyi yhteensä 12 027,02 €. Kunkin klubin osuus oli 2009,02 €.

Leijonapuiston avaus 27.6.2023 oli toimintakauden kohokohta. Samassa yhteydessä puiston istutukset, hoito ja leijonien talkootyö luovutettiin vastikkeetta Ylivieskan kaupungille. Leijonapuisto sai Suomen Lions-liiton ympäristöpalkinto 2023 - kisassa Kunniamaininnan. Kunniamaininnan perustelut: ”Ympäristöön panostaminen on yksi arvokkaimmista teoista, joilla voidaan tarjota nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät lähtökohdat elämään ja terveelliseen ympäristöön. Esimerkillänne kukoistamaan pääsevät niin monimuotoinen luonto kuin ihmisetkin”.

 Muistot eivät pala -kuorodraaman ennakkolippujen myyntiin ja konserttiin osallistuttiin aktiivisesti.

Leijonatoiminnan näkyvyyttä lisättiin julkaisemalla Lasten Leijonahiihdosta, Leijonapuistosta ja palvelutoiminnasta tiedotteita Facebookissa, Kalajaskassa ja Pohjanmaan Leijona-lehdessä.

Ylivieska­laisten lionsklubien, Partiolippukunta Viessojien, Ylivieskan kaupungin, Ylivieskan Kuulan ja yritysten kanssa jatkettiin hyvää yhteistyötä. Myös omasta kunnosta huolehdittiin osallistumalla kuntotempaukseen. Uusia jäseniä etsittiin aktiivisesti. 

Joulukortti- ja joulukuusiaktiviteetit ovat osa toimintaamme.

Avustuksia/lahjoituksia annettiin kauden aikana yhteensä 4 965 euroa, josta kansainväliseen toimintaan 678 euroa.

Yhteistyökumppaneitamme Ylivieskassa ovat mm.

http://www.ylivieska.fi/akustiikka

http://www.ylivieskankotiseutuyhdistys.eviljo.fi

http://www.lions.fi

http://www.ylivieskankuula.fi

http://www.ylivieska.fi

http://www.ylivieskanseurakunta.fi

http://www.punainensulka.fi